Интервју Текстови Топ теми

ИНТЕРВЈУ СО ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ, ЛИДЕР НА ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

ДЕНЕС: Привршуваат подготовките за почеток на кампањата за Референдумот околу македонскиот прием во НАТО И ЕУ и склучениот договор со соседна Грција. Очекувате ли негов успешен исход?   ТРАЈАНОВ: Референдумската кампања треба да биде информативна, содржината на договорот со Грција да се објасни објективно, со предностите и слабостите и перспективите кои се за Македонија со […]

Интервју Текстови Топ теми Ударни вести

ИНТЕРВЈУ СО ПРОФ. Д-Р САШКО ЈОВЕВ – КАРДИОХИРУРГ

ДЕНЕС: Господине Јовев, важите за еден од водечките македонски кардиoхирурзи, кој што иако релативно млад, остварил видни постигнувања во областа на кардиохирургијата. Која е вашата потесна оперативна специјалност и каде ги усовршувавте претходните знаења?   Проф. Д-р ЈОВЕВ: Ви благодарам за убавиот вовед. Мојата потесна специјалност во моментов е возрасната кардиохирургија, особено коронарните и валвуларните […]

Интервју Текстови Топ теми Ударни вести

ИНТЕРВЈУ: ОЛИВЕР СПАСОВСКИ – МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ДЕНЕС: Уште не се поминати 100-те дена од вашето министерување во МВР, но може да се забележи големата транспарентност на министерството во извршувањето на досегашните акции со изјави, приемот и соработката со медиумите. До сега имате прифатено повеќе интервјуа и не ги селектирате медиумите, што за разлика од досегашната соработка со ова министерство беше една […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ СО ЕВРИДИКА НИКОЛОВСКА: ПР-ОТ Е ДА НАУЧИШ ПАМЕТНО ДА СЛУШАШ!

Евридика Николовска… Цели 12 години посветена на својата професија. Таа одбира да се именува како практичар во сферата на односите со јавност. Единаесет години е професионалец во корпоративните комуникации и дел од комуникацискиот тим на една од најголемите македонски компании „Македонски Телеком“.  Нејзиниот успешен од низ кариерата неодамна доби исклучителна потврда кога таа стана добитник на престижната […]

Uncategorized Интервју

ИНТЕРВЈУ: ДОРОТИ ПАЧКОВА

Дороти Пачкова – Академски сликар, активен борец за родова еднаквост и права на жените, претседател на здружението “Една може!” Жена – змеј! ДЕНЕС: Што една жена може.. Дороти ПАЧКОВА: Една жена е апсолутна, оригинална, независна, слободна, само-оправдана, онака како што и секој еден човек е… Од бескрајната едиција “една жена може, жена треба, права жена, […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: Снежана БОГДАНОВСКА – САНИ

“Јас не знам што е убавината, но знам дека допира многу нешта” –Дирер Со овој цитат ќе го започнам патувањето со Снежана Богданоска – Сани, водејќи ве од нејзината нескриена прекрасна личност, професионалец до максимум, перфекционист до бол, се` до конекцијата на избрани зборови со мислите во книгата “Моите стории – Мојот живот”, која најдобро […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: Д-р ВИКТОРИЈА ВУЈОВИЌ

ДЕНЕС:  Живееме во време на големи и брзи промени во општеството, културата, етиката, системските вредности. Се чини дека последните години тие промени итаат со светлосна брзина и  кај луѓето се манифестираат како состојба на страв, несигурност, отуѓеност, очај и безизлезност. Секој се справува како што му налагаат условите, но Вие како доктор специјалист психијатар, преку […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: АНДРЕЈ ЖЕРНОВСКИ, ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

ДЕНЕС: Во политичката хроника ќе остане забележано дека на локалните избори во 2013 година и покрај сите притисоци, закани и фалсификати, режимот на Груевски не успеа да ја освои општината “Центар”. Во и по таа победа, дознавме за најголемите опструкции, валкани игри и најголемите можни криминални изборни фалсификати. Многумина сметаат дека тоа беше првиот негов […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ: ИГОР АТАНАСОСКИ – ХАРЕ

ДЕНЕС:  Албумот “OVERDOSE од BLUES”  е снимен 2015 година. Како се чини, после година и половина допрва доаѓа неговото време и песните се` повеќе добиваат на тежина. Музиката, како што имаш еднаш изјавено, е за сладокусци, но мора да се признае дека текстовите од песните имаат се` појасна смисла и значење. Тука се наоѓа секој […]

Интервју Текстови

ИНТЕРВЈУ ПРОФ. Д-Р ЈОВЕ КЕКЕНОВСКИ

“Вербата во системот и во иднината може да се врати само со нови кредибилни личности во политиката и на врвните државни позиции, а за да се дојде до тоа потребно е проширување на форматот на преговорите кои се одвиваат со посредство на меѓународната заедница. Во преговорите за иднината на нашата држава нема повеке место само […]