Вести Свет

ЏАСТИН ТРУДО ЈА ОТВОРИ ГЕЈ ПАРАДАТА ВО ВАНКУВЕР

Сподели:

 

Federal Liberal Leader Justin Trudeau works the crowd during Toronto's Pride Parade on Sunday, June 28, 2015. THE CANADIAN PRESS/Chris Young

Над половина милион лица се собраа на геј парадата во центарот на Ванкувер, во канадската провинција Британска Колумбија. Парадата, на која се вееја знамиња со виножито, ja отвори канадскиот премиер, Џастин Трудо.

– За мене е голема чест, што се враќам тука во Ванкувер за парадата на гордоста- изјави воодушевено премиерот Трудо.

Трудо е првиот канадски премиер кој се вклучил на манифестација од ваков вид.

Сподели: