Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Фотографија на денот: Едно срце за два животи

 

Фотографија од првата трансплантација на срце од мртов донатор.

Тимот на Сашко Јовев  се бореше за нов живот. За прв пат во историјата на клиниката за Кардиологија успешно е извршена трансплантација на срце. По 6 часа операцијата заврши со отчукување на највиталниот орган кој му даде втора шанса за живот  на 54 годишен пациент.

Честитки за целиот тим!

denesmagazin.mk

Сподели: