Алтернатива Настани

МКЦ за Скопје: 57 години од скопскиот катастрофален земјотрес

 

МКЦ одбележува 57 години од скопскиот катастрофален земјотрес.

МКЦ за Скопје е настан кој нѐ потсетува на солидарноста на скопјани, на солидарноста кон Скопје, на интензивноста, обединетоста и хуманоста на луѓето.

ПРОГРАМА

19:30 [изложба]
„Култните градби во Скопје“

20:00 [промоција на книга]
„Скопје: изгубените чевли на градот“ од Иван Шопов

21:00 [импров театар]
Импров Група – Настап

22:00 [музичка програма]
Perija
21 век
Ен2три

Повеќе инфо тука: https://mkc.mk/event/mkc-za-skopje/

*Бројот на посетители е ограничен. Влез само со БЕСПЛАТНИ билети, истите можете да ги набавите преку bileti.mkc.mk;

*Настанот ќе биде реализиран по соодветен протокол, запазувајќи ги препорачаните мерки за заштита.

Сподели: