Алтернатива Вести Македонија Настани

Нов докуметарец на Дома: Тлото кое го губиме

Сподели:

 

Последиците од климатските промени повеќе не се само сценарија за иднината. Пред нашите очи се губат важни екосистеми, почва, брегови и човечки животи. Потонати острови, плажи и потопени домови се само дел од последиците со кои ќе се борат земјите од Западен Балкан во наредните децении.

Ова е приказната за нас и нашето тло кое го секојдневно го губиме, но и за итната адаптација кон климатските промени, за да зачуваме нешто за генерациите по нас.

 

Автори: Кирил Пржо, Жанета Трајкоска, Ана Алексовска
Актер: Ѓорѓи Нешкоски
Монтажа: Борче Крстевски
Камера: Тони Стојановски, Љубомир Домазетов
Локална поддршка: Вук Вујисиќ, Алтин Фуртизи
Благодарност до: Сузана Ганиќ

Сподели: