Вести Македонија

Уставниот суд не поведе постапка, мандатот на градоначалниците им завршува на 15 мај

Уставниот суд на денешната седница одлучи да не поведе постапка за оценување на уставноста и на законитоста на иницијативите со кои се бараа измени во Законот за локална самоуправа и во Изборниот законик за продолжување на мандатот на градоначалниците и на советите на општините. Ова значи дека актуелните закони остануваат на сила, односно на градоначалниците […]