Вести Македонија Ударни вести

Празникот на сите светци е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ” бр.21/98 и 18/07), 1 ноември 2022 година (вторник), Празникот на сите светци е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија.

Вести Македонија Ударни вести

Понеделник, 24 октомври е неработен ден за сите граѓани

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07),  23 октомври 2022година (недела), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври 2022 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Министерството за труд и социјална политика на […]

Вести Македонија Ударни вести

Втори август – Денот на Републиката е неработен за сите граѓани

    Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 2 Aвгуст (вторник) 2022 година, Ден на Републиката е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, информираат од Министерството за труд и социјална политика. Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита Денот […]

Вести Македонија Ударни вести

Петок пред Духовден -10 јуни, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

  Согласно Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 10 јуни (петок) 2022 година, Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија, информираат од Министерство за труд и социјална политика. Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед им […]

Вести Македонија Ударни вести

Понеделник, вториот ден на Велигден неработен за сите граѓани

  Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 25 април (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, информира Министерството за труд и социјална политика. Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните од православна вероисповед во […]

Вести Македонија Ударни вести

За верниците од католичката вероисповед, 18 април е неработен ден

  Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 18 април 2022 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден, според Грегоријанскиот календар е неработен ден за верниците од католичката вероисповед во Република Северна Македонија, информираат од МТСП. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на верниците од католичка вероисповед […]

Вести Македонија Ударни вести

Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2022 година (четврток), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Северна Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница […]

Вести Македонија Ударни вести

Бадник, 6 јануари е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

  Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2022 година (четврток), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија, информираат од Министерството за труд и социјална политика.  Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник […]

Вести Македонија Ударни вести

МТСП: 25 декември, Божик е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

  Согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 25 декември 2021 година (сабота), првиот ден на Божик е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка вероисповед […]

Вести Македонија Ударни вести

Утре е “Св.Климент Охридски” и е неработен ден

  Согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), утре 8 декември 2021 година (среда), ‘’Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, информира Министерството за труд и социјална политика. Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот “Св.Климент […]