Вести Македонија Ударни вести

Потпишан Указот за прогласување на Законот за решавање на спорот помеѓу Владата и Макпетрол по пат на спогодба

  По консултации со експерти од областа на енергетиката и правото, претседателот Стево Пендаровски денеска го потпиша Указот за прогласување на Законот за решавање на спорот помеѓу Владата на Република Македонија и Макпетрол АД Скопје по пат на спогодба. Претседателот Пендаровски смета дека донесувањето на законот е во јавен интерес бидејќи државата ќе стане сопственик […]