Вести Македонија Ударни вести

Автобусите од утре ќе возат по зимски возен ред

  Од утре,  2-ри септември, согласно Одлуката за линиски превоз на патници во град Скопје, јавниот превоз ќе функционира по делничен зимски возен ред, информираат од ЈСП. Возниот ред е достапен на веб страницата www.jsp.com.mk.

Вести Македонија Ударни вести

ЈСП со зголемен број автобуси до Матка за Голема Богородица

  Во пресрет на верскиот празник Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), во недела (27.08.2023 год) на линијата 60 (Транспортен центар – Матка) во период од 17.30 до 23.30 часот ќе сообраќаат дополнителен број автобуси, информираат од ЈСП. Зголемен број автобуси на линија 60 ќе има и во понеделник (28.08.2023 година) од 7 до 18 […]

Вести Македонија

Неделен возен ред на Илинден

  Утре, поради државниот празник 2 Август – Илинден, јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред, а сите продажни места на ЈСП Скопје ќе бидат затворени. Жичарницата ќе работи вообичаено, од 10 до 20 часот, при што во период од 19-19.30 часот е последно возење од долу кон врвот, односно во 19.45 часот е […]

Вести Македонија

Неделен возен ред на Рамазан Бајрам

  Утре, петок, поради верскиот празник Рамазан Бајрам, јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред, а билетарниците и центрите за персонализација нема да работат, информираат од ЈСП. Жичарницата ќе функционира вообичаено, од 10 до 18 часот, при што од 17 до 17.30 часот е последно возење од долу кон врвот, односно во 17.45 часот […]

Вести Македонија

ЈСП ќе вози по неделен возен ред во четврток

  Поради државниот празник 8 Септември – Ден на независноста, јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред, а дежурни ќе бидат три билетарници, информираат од ЈСП. Од 7 до 13.30 часот ќе работат билетарниците на Зелен пазар, Транспортен центар и билетарницата во Ѓорче Петров. Жичарницата ќе работи вообичаено, од 10 до 20 часот, при […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈСП на Бадник и Божиќ ќе сообраќа по неделен возен ред

  ЈСП информира дека утре, среда 6.јануари и четврток 7.јануари, јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред. Утре, среда, дежурни ќе бидат билетарниците на Зелен пазар и Транспортен центар кои ќе работат од 7 до 19 часот, а од 7 до 13 часот ќе биде отворена билетарницата во Ѓорче Петров. Во четврток (Божиќ) билетарниците […]