Вести Свет Ударни вести

Канада не се откажува од планот да прими еден милион мигранти до 2020 година

Либералните власти во Канада не се откажуваат од плановите да примат околу еден милион мигранти од 2018 до 2020 година. Деталите околу иницијатива на Владата на премиерот Џастин Трудо ќе бидат претставени денеска од страна на министерот за финансии Бил Морно, кој што ќе го претстави проектот за федералниот буџет за периодот 2018- 2019. За […]