Вести Македонија Настани

Заловување на бездомни кучиња во Општина Чаир

  Оваа работна недела (29.08. – 01.09.) ЈП Лајка продолжува со стратешко залување во Општина Чаир. Тимот ќе го залови секое бездомно куче кое го нема поминато хуманиот третман. Ги охрабруваме граѓаните од општина Чаир доколку имаат бездомно куче кое сакаат да го посочат на тимовите или да го донесат директно во ЈП Лајка, да […]

Вести Македонија

Општините Чаир и Сарај денеска се збратимија со општината Л-Исла од Малта

  Градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу и градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, оценија дека е чест што го потпишуваат договорот за збратимување со г. Клајв Пулис, градоначалникот на општината Л-Исла од Малта, општина со европски вредности и традиција, вредности кои според двајцата градоначалници значително ќе ни послужат во нашето патување кон Европската Унија. […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Чаир додели 600.000 денари за погодените од земјотресот во Турција

  Општина Чаир денеска додели 600.000 денари парична помош за погодените од катастрофалниот земјотрес во Турција. Оваа помош, предложена од градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу, а одобрена едногласно од советниците на Советот на општина Чаир на вонредна седница, ќе биде префрлена на директната сметка на турската држава отворена специјално за земјотресот.     Ганиу […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Чаир се приклучи кон глобалната борба против рак на дојка

  Во присуство на најеминентните лекари во земјава од областа на радиологијата, онкологијата и хирургијата и голем број на жени од сите области, општина Чаир во соработка со здружението „Езра“ се вклучи во глобалната борба против рак на дојката.     „Непобитен факт е дека треба да зборуваме и да имаме значајно влијание врз колективната […]

Вести Македонија

Општина Чаир додели 20 стипендии за студии во дефицитарни насоки на Универзитетот „Мајка Тереза“

  Во пресрет на почетокот на вториот рок за упис во Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, градоначалникот на Чаир Висар Ганиу заедно со ректорот на овој академски храм, проф.д-р Изет Зеќири потпишаа Договор, со кој Општина Чаир доделува 20 стипендии за студенти кои на овој универзитет ќе студираат на дефицитарните насоки: Мегатроника, Индустриски менаџмент и Електроенергетика. Ганиу изјави дека […]

Вести Македонија Ударни вести

Врачени решенија на 26 наставници во Општина Чаир

  Градоначалникот на Општина Чаир, Висар Ганиу денеска им ги додели одлуките за решенија на 26 наставници од 8 училишта во Општина Чаир – „Хасан Приштина“, „Лирија“, „Јашар Беј Шкупи“, „Васил Главинов“,„7 Март“, „Имри Елези“ и „Исмаил Ќемали“, но и училиштето за возрасни „Макаренко“. Ганиу при тоа истакна дека како градоначалник и институцијата што тој ја […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Чаир со парична помош на семејствата чии роднини го загубија животот во трагичната несреќа

  Советот на општина Чаир денеска на вонредна седница одлучи да им се додели парична помош на семејствата, чии роднини го загубија животот во трагичната несреќа, што се случи завчера во Бугарија. Советот едногласно ја одобри одлуката средствата предвидени за украсување на територијата на општина Чаир за новогодишните празници да бидат распределени за семејствата на […]

Вести Македонија Ударни вести

Ганиу: Чаир прва општина со Центар за пензионери

  Градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу, се сретна со пензионерите, на кои им ги предаде клучевите од Центарот за пензионери, наменет како место за средба на жителите на општината во напредна возраст. Ганиу за време на состанокот рече дека оваа категорија граѓани е многу важна, и на истите посветуваме посебно внимание.     „Тие го […]

Вести Македонија Ударни вести

Ганиу донираше посебни скали за интервенција на Здружението на доброволни пожарникари „Бајрам Мифтари“

  Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу донираше посебни скали за интервенција на Здружението на доброволни пожарникари „Бајрам Мифтари“, како што се гаснење пожар и други природни непогоди.     Овие скали се долги 24 метри и имаат посебен мотор. Покрај скалите, на пожарникарите им беа доделени 40 парчиња специјална облека и друга опрема за […]

Вести Македонија Ударни вести

Доброволците од “Бајрам Мифтари” во помош на регионите зафатени од пожарите

  Екипата на Здружението на доброволни пожарникари „Бајрам Мифтари“ кое функционира во рамките на Општина Чаир, во раните утрински часови замина на помош на регионите зафатени од пожарите во Старо Нагоричане, Кумановската област.     Нашите херои на акциите за спасување од ЗДП „Бајрам Мифтари“ веднаш одговорија на барањето на Дирекцијата за заштита и спасување […]