Алтернатива Настани

КИНОТЕКА: Дигитализирана едиција на македонските „ФИЛМСКИ ТЕТРАТКИ“

  Деновиве на нашиот сајт www.kinoteka.mk   ги објавивме дигиталните верзии на изданијата „Кинотечен месечник“, кои излегуваа од 1977 до 1987 година. Ако порано ги читавме прелистувајќи ги ваквите и другите изданија на Кинотеката, сега велиме дека имате можност да „сурфате“ низ своевидната хроника на кинотечната дејност во Македонија од тој период.   „Кинотечните месечници“ се еден […]