Вести Македонија Топ теми Ударни вести

„АЛКАЛОИД“ е најпосакувана македонска компанија за вработување во 2022 година

  „На манифестацијата беа доделени награди во вкупно 7 категории, а ’Алкалоид’ ја доби наградата како апсолутен победник, односно се закити со титулата ’Најпосакуван работодавец за 2022 – најпосакувана македонска компанија’“   Компанијата „Алкалоид“ е најатрактивен работодавец, односно најпосакувана македонска компанија за работа за 2022 година, според анкетата спроведена од веб-порталот на Агенцијата за посредување при вработување „Вработување.ком“. […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Бројот на вработените во јавниот сектор изнесува 129.374 лица

  Министерот за информатичко општество и администрација, Азир Алиу денеска го презентираше годишниот извештај за вработените во јавниот сектор за 2022 година. „Бројот на вработените во јавниот сектор заклучно со 31 декември 2022 година, изнесува 129.374 лица. Тие својот работен ангажман го реализираат во вкупно 1.354 институции. Бројот на институции во однос на 2021 година […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

МВР вработува 600 полицајци

  Министерството за внатрешни работи објави јавен оглас за засновање на работен однос на 600 извршители на работно место „Полицаец“ за работа во МВР. Врз основа на член 79 став 1 од Законот за внатрешни работи („Службен весник на Република Македонија“ бр.42/14, 116/14, 33/15, 5/16, 120/16, 127/16, 142/16, 190/16 и 21/18, „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 108/19 и 275/19, […]

Вести Македонија Ударни вести

Царовска: Обезбедуваме нови работни места и им даваме шанса на сите

Владата на Република Македонија на вчерашната седница го усвои Оперативниот план за активни мерки и програми за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2018 година. При претставување на планот на прес конференција во Владата на Република Македонија, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска посочи дека секоја од овие мерки е чекор […]