Вести Македонија Ударни вести

Карпошани сами ќе ја проверуваат исплатливоста од алтернативното греење

  Општина Карпош известува дека се изработува софтвер преку кој граѓаните можат да прават проверка на техничките и финансиските аспекти за промена на моменталниот нивен систем за греење/ладење со систем на обновливи извори на енергија.   Ова е едно од решенијата кое е во тек на имплементација, во рамки на проектот „REPLACE“ од програмата „Хоризонт […]