Вести Македонија Став Ударни вести

Евангелско протестантска иницијатива до МОН

  ЕПИ – Евангелско протестантска иницијатива, претставник на мнозинството евангелско-протестантски верници во нашата земја, упати неколку дописи до МОН во врска со предложената Концепција за основното образование, вклучително и контраверзното вклучување на Сеопфатното сексуално образование. “Ние како ЕПИ – Евангелско Протестантска Иницијатива која обединува 10 евангелскопротестантски деноминации во Северна Македонија – ја поддржуваме иницијативата за […]