Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Кренар Лога испрати писмен допис до Судскиот совет

  Министерот за правда Кренар Лога испрати писмен допис до Судскиот совет на Република Северна Македонија, во кој се бара советот да постапи согласно законските надлежности во врска со мислењето дадено од страна на Институтот  за социолошки и политичко-правни истражувања – Скопје, за судијата Снежана Манев повторно да има право да полага психолошки тест за […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Евангелско протестантска иницијатива до МОН

  ЕПИ – Евангелско протестантска иницијатива, претставник на мнозинството евангелско-протестантски верници во нашата земја, упати неколку дописи до МОН во врска со предложената Концепција за основното образование, вклучително и контраверзното вклучување на Сеопфатното сексуално образование. “Ние како ЕПИ – Евангелско Протестантска Иницијатива која обединува 10 евангелскопротестантски деноминации во Северна Македонија – ја поддржуваме иницијативата за […]