Вести Здравје Магазин Македонија Ударни вести

Ги запознаваме ретките болести: Булозна епидермолиза

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози     Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме […]

Вести Здравје Магазин Македонија

Ги запознаваме ретките болести: Мајер-Рокитански-Кастер-Хаузер синдром

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози   Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со […]

Вести Здравје Магазин Македонија Ударни вести

Ги запознаваме ретките болести: Синдром на мачкин плач

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките […]

Вести Здравје Магазин Македонија

Ги запознаваме ретките болести: Синдром на имун дефицит, центромерна нестабилност и лицеви аномалии

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози   Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со […]

Алтернатива Македонија Настани

Ги запознаваме ретките болести: Силвер-Раселов синдром 

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози   Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со […]

Вести Здравје Магазин Македонија

Ги запознаваме ретките болести: Бургерова болест

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози     Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме […]

Алтернатива Вести Здравје Магазин Македонија Настани

Ги запознаваме ретките болести: Фамилна хипомагнеземија, хиперкалциурија и нефркалциноза

  Ги запознаваме ретките болести 2022 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози     Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Топ теми Ударни вести

Први 10 дена од кампањата Ги запознаваме ретките болести 2022 – ВКЛУЧИ СЕ!

  На 1 февруари започнавме со Националната кампања „Ги запознаваме ретките болести 2022“, која веќе четврта година се емитува на медиумите во цела Македонија. По емитувањето на првите 10 епизоди од годинешната кампања, беше вистинска чест и задоволство да се слушнат и прочитаат позитивните критики за текстовите и видеата кои се изработени за секоја поединечна […]

Алтернатива Здравје Македонија Настани Ударни вести

Ги запознаваме ретките болести: Синдром на хиперимуноглобулинемија Д

  Ги запознаваме ретките болести – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози   Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со […]

Алтернатива Вести Здравје Македонија Настани

Ги запознаваме ретките болести: Примарна хипероксалурија тип 1

  Ги запознаваме ретките болести – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози     Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме […]