Вести Изјави Македонија Ударни вести

Масовниот одзив на пописот е потврда дека граѓаните се свесни за креирање на заедничката иднина

  Директорот на ДЗС Симовски истакна дека пописот се одвива со посакуваниот интензитет, без никакви застои и без никакви проблеми. „Ќе ми дозволите и јас да се заблагодарам на сите граѓани кои масовно се одзвиваат на оваа наша операција и се наша најголема и најдрагоцена помош во реализација на истата“, истакна директорот Симовски. Тој ги […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Симовски ја престави Методологијата за подготовка, организација и спроведување на пописот

  Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски денес ја престави Методологијата за подготовка, организација и спроведување на пописот во април. За спроведување на пописот е избран комбинираниот метод, односно ќе се користи комбинација на податоци добиени на терен преку индивидуално попишување, со податоци од претпописна статистичка база на податоци која содржи податоци добиени […]