Алтернатива Музика и Филм

Серијата „Зоки Поки“ ќе се емитува на Шведската национална телевизија

Наскоро Швеѓаните ќе се забавуваат со авантурите на култниот македонски лик Зоки Поки. Десетте епизоди од истоимената ТВ-серија ќе се емитуваат ексклузивно на Шведската национална телевизија SVT, односно на нивниот специјализиран канал за детска програма „SVT Barn“. SVT, шведскиот еквивалент на МРТВ, е најшироко распространетата телевизија во Шведска и  има најголем опсег на програми од […]