Вести Македонија Ударни вести

Зимската служба на Општина Центар е подготвена за справување со снежни врнежи

  Зимската служба на Општина Центар е подготвена за справување со евентуалните снежни врнежи. Склучен е договор со компанијата „Анизор“ и вкупно 6 специјални возила за отстранување на снег се ставени на располагање на општината во наредниот период, информираат од општината.     Со 2 возила со плуг и соларка, 3 специјални возила за отстранување […]

Uncategorized

Зимската служба на Општина Центар со 7 возила ги расчистува улиците од снегот

Општина Центар подготвена ги дочека денешните снежни врнежи, зимската служба е веќе на терен и го расчистува снегот од улиците кои се под надлежност на општината. Со вкупно 7 возила – 2 со плуг и соларка, 4 специјални возила за отстранување снег (до 3, 6, 8 и 12 тони сол) и еден тн. хорхет, машина […]