Вести Македонија Ударни вести

Заев: Органодарителството е највисок акт на човечност и хуманост

  Премиерот Зоран Заев преку видео обраќање се обрати на сите граѓани и граѓанки во име на ширењето на свеста и на едукацијата за донирање органи и ткива. “Донирањето органи е највисок чин на хуманост. Во оваа прилика, сакам да изразам огромна поддршка и солидарност кон оние кои чекаат пресадување органи, како и огромна благодарност […]