Вести Свет Ударни вести

Почина Џорџе Балашевиќ

Балашевиќ пред три дена бил примен на Инфективната клиника на Клиничкиот центар на Војводина во Нови Сад, каде се лекувал од пневмонија. Лекарите ги презеле сите потребни мерки за лекување, но немало подобрување. Попладнево неговата состојба дополнително се влошила заради претходните хронични здравствени проблеми.  Балашевиќ почина три месеци пред неговиот 68 роденден.