Вести Изјави Македонија Ударни вести

ЛК и д-р Даниловски: Комплетен ресет на системот и поставување на вистински цели и вредности

  Пандемијата ја истакна важноста на глобалната соработка, ни покажа дека целото човештво се наоѓа на ист брод, дека сите сме делови од еден затворени систем на врзани садови, а вирусот може да се победи некаде, само ако е поразен насекаде. Но пандемијата покажа и дека е потребен комплетен ресет на општествениот систем, истакна епидемиологот проф. […]