Алтернатива Настани

Изработка и традиција: Онлајн работилница на МАРТИНКИ

  Колку е значајна традицијата и колку таа се пренесува на генерациите во нејзината оригиналност и во услови на одредени кризи?   Отворена покана до сите да ни се придружат на работилницата посветена на мартинките – начинот на изработка и традицијата. Онлајн работилницата ќе се одржи на 1-ви март од 19:00 часот. На настанот ќе […]