Вести Македонија Ударни вести

ДЗС: Објавите дека Апликацијата за попис е пробиена се неточни и десктруктивни

  Државниот завод за статистика ги негира наводите објавени на социјалните мрежи и во некои медиуми, дека апликацијата за попишување на иселениците е пробиена, оценувајќи ги ваквите информации како неточни и деструктивни. Реакцијата доаѓа по објавата на програмерка од Македонија која тврди дека со користење на ВПН адреса, од Македонија ја пополнила апликацијата за попис […]