Алтернатива Настани

Отворен ден за љубители на кучиња во ЈП Лајка

  ЈП ЛАЈКА ги повикува сите љубители на кучиња на 6-тиот по ред ОТВОРЕН ДЕН, кој ќе се одржи во сабота, 19.јуни од 10:00-14:00ч.   Како дел од програмата на ОТВОРЕНИОТ ДЕН, волонтерите ќе имаат можност да се запознаат, дружат, забавуваат, играат, да ги чешлаат и бањаат кучињата, а истовремено да уживаат со нив во неколкучасовни едукативни […]

Алтернатива Настани

Во Лајка Отворен ден за волонтери

  Во рамките на своите редовни активности и на барање на граѓаните кои не следат и ја поддржуваат нашата работа на 5-ти јуни, сабота, од 10:00 до 14:00часот ќе се одржи ОТВОРЕН ДЕН во прифатилиштето на ЈП Лајка.     И овој пат волонтерите ќе може да придонесат за подобрување на благосостојбата на кучињата згрижени […]

Алтернатива Настани

Отворен ден во “ЛАЈКА” за волонтери и љубителите на кучиња

      Волонтирањето како дел од активностите на ЈП Лајка има значаен придонес во унапредување на благосостојбата на кучињата во прифатилиштето.   Прифатилиштето на ЈП Лајка е отворено за волонтери кои може да помагаат повремено со различни активности според потребата и планот за работа.   ЈП Лајка ги поканува сите вистински љубители на кучиња […]