Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Димитров: Се работи за обид за добивање класифицирани информации важни за безбедноста на Македонија

-“Одлуката за протерување на рускиот дипломат од Македонија ја донесовме по внимателно размислување и анализа. Одлуката се заснова на два елемента, едниот е меѓународен, односно настанот што се случи – труење со хемиско оружје во Велика Британија и солидарноста што ја побараа нашите сојузници”, изјави денеска шефот на македонската дипломатија Никола Димитров на прес-конференцијата со […]