Вести Македонија Ударни вести

„СТАВИ ПОЈАС“ – Кампања на МВР и РСБСП

  Зголемениот број на контроли од страна на сообраќајната полиција и континуираните  превентивни активности кои ги реализираат МВР и РСБСП во изминатиот период даваат резултат. Во 2020 година, на патиштата во Република Северна Македонија 125 лица го загубиле животот во сообраќајни незгоди а 5494 лица се повредени. Согласно наведеното, во 2020 година,  најмал број на […]