Здравје Магазин

VEMILK советува – Зошто е добро да се консумира сирење и кашкавал?

  Правилната исхрана значи здравје, среќа, позитивна енергија и придонесува за благосостојба и хармонија во семејството. Начинот на исхрана се стекнува од најмала возраст и влијае за растот, развојот и животниот стил кој ќе го изгради детето. Заедничките моменти во семејството, заедничкиот појадок, ручек или вечера помагаат во креирањето и практикувањето на здрави навики.   […]

Алтернатива Настани

Запознајте го новиот VEMILK КЕФИР

  За една компанија да работи со успех, мора постојано да вложува во своето работење, како и да воведува новитети во понудата на производи или услуги кои ги нуди. Задоволството на постојаните потрошувачи, како и привлекувањето на нови идни купувачи е мотив број еден во работењето. Млекарата VEMILK од Битола постојано се труди да ги […]

Здравје Магазин

VEMILK млечните производи, одлична комбинација за секој оброк

  Добро избраната храна значи живот, здравје, енергија. Навиките за исхрана на родителите, најчесто стануваат навики кои ги следат и децата. Така што, несомнено може да се каже дека здравата исхрана и начинот на живот кај децата се формира од најрана возраст.     Редовното консумирање на млечни производи е од суштинско значење, преку нив […]