Алтернатива Настани

Дебитантска стихозбирка „Грош за Харон“ – Борислав Јарчевски

  „Грош за Харон“ е дебитантска стихозбирка на Борислав Јарчевски, во изданието 300 ветрила на издавачката куќа Темплум. Борислав Јарчевски (1993) е роден и живее во Скопје. Дипломиран е на катедрата за англиски јазик и книжевност на филолошкиот факултет „Блаже Конески“. Меѓу другото, се занимава со музика, превод и поезија. Поранешен член е на музичките состави […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

РЕАКЦИЈА: АРС ЛАМИНА технички ја уреди книгата и ја испечати, без никакво мешање во нејзината содржина

По скандалот со спорните песни на Збирката поезија на Агенцијата за млади и спорт, директорот Дарко Каевски  изјави: „Не ми е јасно зошто јас како Дарко Каевски фигурирам како уредник на Збирката. Веднаш ќе испратам официјално барање до издавачката куќа “Арс Ламина”, за да ми објаснат зошто донеле таква одлука, кога во претходните години директорот […]