Вести Изјави Македонија Ударни вести

Симоновски: Специјализираното возило-противпожарна скала е возило кое спасува животи

  Специјализираното возило –  противпожарна скала е возило кое спасува животи зашто овозможува безбедно евакуирање на сите што живеат во објекти од 5.кат па нагоре, а кои неретко остануваат заробени во своите домови кога пожар ќе избие на пониските катови од повисоките згради –  изјави на денешната прес-конференција командантот на Бригадата за противпожарна заштита на […]