Вести Македонија

Општина Карпош со субвенции за младите за возачка дозвола Б-категорија

  Со вкупен буџет од 5.000.000 денари, Општина Карпош преку Секторот за развој од денеска започна акција за субвенционирање на младите жители на локалната самоуправа кои сакаат да полагаат за возачка дозвола (Б категорија), при што целосно ќе ги покрие трошоците за обука од теоретскиот и стручниот дел од испитот. Јавниот повик за субвенционирање ќе […]

Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Обединетото Кралство ги призна македонските возачки дозволи

  Врз основа на потпишан билатерален договор, Обединетото Кралство е деветтата држава во која носителите на македонска возачка дозвола кои престојуваат на територијата на оваа држава, не им е потребна меѓународна возачка дозвола, информираше министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на неговиот ФБ профил. -Имено, на носителите на македонска возачка дозвола кои имаат регулирано постојан […]