Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

ДОМ до претседателот Пендаровски: Да ставиме крај на бесправното градење!

  Законот за легализирање дивоградби е дискриминирачки во однос на граѓаните кои ги почитуваат правните процедури, изјави Маја Морачанин од ДОМ. “Законот за утврдување правен на статус на бесправно изградените објекти, е нешто што не смее да се размислува во една правна држава, во која владеат демократските принципи. Ваквиот закон, не е ништо друго освен […]