Вести Македонија Ударни вести

ДС: Ја поздравуваме одлуката на Пендаровси за непотпишување на Законот за дивоградбите

  Демократскиот сојуз ја поздравува одлуката на претседателот Стево Пендаровски да не го потпише Указот за прогласување на Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти.  Доколку ваквото законско решение стапеше на сила, тоа ќе ги наградеше прекршителите на законот, правејќи огромна неправда и дискриминација на оние граѓани кои чесно плаќаат комуналии и […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

ДОМ до претседателот Пендаровски: Да ставиме крај на бесправното градење!

  Законот за легализирање дивоградби е дискриминирачки во однос на граѓаните кои ги почитуваат правните процедури, изјави Маја Морачанин од ДОМ. “Законот за утврдување правен на статус на бесправно изградените објекти, е нешто што не смее да се размислува во една правна држава, во која владеат демократските принципи. Ваквиот закон, не е ништо друго освен […]