Вести Македонија Свет Ударни вести

МНР: Во Бугарија дозволен влез со задолжителен негативен ПЦР

  По интензивната комуникација меѓу Министерствата за надворешни работи на двете земји, надлежните институции на Република Бугарија, донесоа нова одлука за влез во Бугарија на нашите државјани. Поради влошената епидемиолошка ситуација, Северна Македонија продолжува да биде во т.н. Црвена зона, но со најновата одлука се укинуваат ограничувањата за влез за неесенцијални потреби, информираат од Министерството […]

Вести Македонија Свет Ударни вести

Бугарија од 19 јануари ги затвора границите и за македонските државјани

  Согласно најновата одлука на бугарското Министерство за здравство, поради влошената епидемиолошка ситуација во Република Бугарија и во Европа, изменет е режимот за влез и за државјаните на Република Северна Македонија, почнувајќи од 19-ти јануари. Се ограничува влезот за сите неесенцијални патувања во земјата (во исклучоците спаѓаат медицински лица, хуманитарни работници, студенти, лица со регулиран […]

Вести Македонија Ударни вести

Влез во Грција преку ГП “Евзони” слободен од 13 часот

  Денеска, од 13 часот дозволен е влез во Република Грција на граѓаните  од ЕУ, трети земји и граѓани од Република Северна Македонија преку ГП “Евзони“, известуваат грчките гранични служби.  Според протоколот за влез, граѓаните од ЕУ, од трети земји и од Репубика Северна Македонија ќе може да оставарат влез во Република Грција преку ГП […]