Вести Македонија Ударни вести

Северна Македонија прогласи дополнителни шест руски дипломати за persona non grata

  Денес во просториите на Министерството за надворешни работи беше повикан Амбасадорот на Руската Федерација во земјава, Сергеј Баздникин, кому му беше врачена дипломатска нота, со која шестмина дипломати во Амбасадата на Руската Федерација во Скопје се посочени како непожелни во државата или персона нон грата. Врз основа на информациите добиени од надлежните органи, посочените […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

МНР прогласи дипломат од Руската амбасада за непожелна личност

  Министерството за надворешни работи, согласно член 9 од виенската конвенција за дипломатски односи, одлучи да прогласи еден дипломат на Амбасадата на Руската Федерација за непожелна личност во Република Северна Македонија. Во оваа насока, на 14 мај 2021 година, во просториите на Министерството за надворешни работи беше повикан Амбасадорот на Руската федерација, при што беше […]