Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Шилегов: Конески е национален симбол на поновата историја

  По повод 100 годишнината од раѓањето на великанот Блаже Конески, Градот Скопје е во постапка за подигнување спомен-обележје пред куќата на Конески на Водно, рече денеска градоначалникот Петре Шилегов на тркалезната маса „Разговори со Конески“ која се одржа во дворот на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“.           – Како […]