Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Нуредини: Ниту една градба нема да биде легализирана во првата и втората заштитена зона

  “Уште во 2019 година, кога овој закон беше во владин процес, ние како министерство побаравме во однос на легализацијата на дивоградбите во заштитените подрачја и особено целиот регион на Охрид, прво да се добие одобрение од министерството за животна средина пред да се легализира, што не значи дека сите или повеќето градби кои се […]