Алтернатива Настани

Љубители на природата спасија штотуку родено срнче на Галичица

  Охриѓаните Владо Маркоски и Сашо Тренески, вљубеници во природата и убавините на националниот парк, сосема случајно наише на мало од срна, оставено само и со слаби знаци на живот. Решиле да останат во негова близина и да чекаат, во надеж дека ќе се појави неговата мајка, но откако тоа не се случило во наредниот […]