Вести Македонија Ударни вести

Санкции за 145 непрописно паркирани возила на јавни површини

  Во текот на изминатата недела, со специјалните возила пајак се отстранети вкупно 145 возила од јавните површини. Непрописно паркираните  возила се отстранети по налог на сообраќајната полиција по основ на сторени прекршоци за паркирање на коловоз, велосипедска патека, пешачки премин, тротоар, зелена површина, спротивно на сообраќајните знаци, како и по повик од трето лице. […]

Вести Македонија Ударни вести

Подигнати 152 непрописно паркирани возила од јавните површини

  Во текот на изминатата недела, со специјалните возила пајак се отстранети вкупно 152 возила од јавните површини. Од вкупниот број непрописно паркирани и подигнати возила, 21 возило е отстрането од зонските паркиралишта, а другите 131 возило по налог на сообраќајната полиција по основ на сторени прекршоци: паркирање на коловоз, велосипедска патека, пешачки премин, тротоар, […]