Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Град Скопје: Ден без автомобили – “Улици за луѓе”

  Во недела, на 30.мај, Градот Скопје ќе организира Ден без автомобили под мотото „Улици за луѓе“. За таа цел, улицата Васко Карангелевски во Аеродром ќе биде затворена за автомобилски сообраќај 12 часа, во периодот од 8 до 20 часот. На потегот од булеварот Јане Сандански до крстосницата со улицата Владимир Комаров ќе се случуваат […]