Вести Македонија Став Ударни вести

Активна блокада на Собранието – Никола Тодоров

  Кога ВМРО-ДПМНЕ побара разговори за предвремени избори и понуди тимови кои ќе ги стави на располагање на државата искрено се израдував, пишува Никола Тодоров за ДВ. Прво, затоа што нормално е опозицијата да бара предвремени избори, а второ затоа што предложија концепт кој прилично излегува од матрицата на ненормално политичко делување кое е карактеристика за […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ од утре со блокади во Скопје и 10 градови во Македонија

  ВМРО-ДПМНЕ од утре започнува со блокади на крстосниците во Скопје и во десет други градови низ земјава. Блокадите ќе траат секој ден од 15 до 17 часот, најавувија од партијата. Со блокадите опозициската партија сака да ја принуди власта јавно да соопшти за што преговара со Бугарија и какви отстапки се нудат. Од Владата […]