Алтернатива Настани Ударни вести

Изложба на фотографии “Африкански лица” од Билјана Јуруковски

  Изложбата „Африкански лица“ со фотографии на реномираната македонска фотографка Билјана Јуруковски, каде ќе бидат претставени повеќе дела создадени за време на нејзините патувања низ Африка, ќе се отвори на 16.06.2021 (среда) во 20:00 часот во Музеј на Република Северна Македонија.         Посебен интерес предизвикуваат прекрасните портрети на народот Сури, една од […]