Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Одбележување на стогодишнината од раѓањето на Конески – “Драмски за Конески”

    Драмски театар Скопје оваа сабота, на 12 јуни, од 20 часот ќе одржи омаж насловен “Драмски за Конески”. Повод е одбележувањето на стогодишнината од раѓањето на великанот и доајенот на македонската литература и писменост, Блаже Конески, соопштуваат Драмски Театар Скопје. Учесници во овој проект се првенците на Драмски театар: Катарина Коцевска Хаџи Василева, Анастас […]