Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Алкалоид со хуманитарен видеоспот по повод 85-тиот јубилеј: “Чукни во дрво”

  Една од најпопуларните и најоптимистични македонски песни, антологиската „Чукни во дрво“, под покровителство на „Алкалоид“ доби нова верзија. Изведувана и преработувана повеќе од 3 децении од сериозни музичари од земјава и од регионот,  овојпат довербата за нејзина изведба авторот Влатко Стефановски им ја додели на најмладите. Безвременските стихови и уникатната преработка и изведба од […]