Вести Колумна Свет Став Текстови

САД, Турција или Србија: Каде ќе бара поддршка Рама за време на третиот мандат?

  За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. Во моментот кога сите помислија дека ќе се случи политичката ротација, премиерот Рама доби голема поддршка не само од локалното гласачко тело, туку и од меѓународните претставници. Во последните oсум години, Еди Рама создаде повеќе […]

Вести Колумна Свет Став

“Големиот брат” на големо делува во Албанија – Јона Копренцка

  Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот. Уште пострашно е да се знае дека тие „набљудувачи“ доаѓаат од најголемите политички партии. Изборната кампања за изборите во Албанија, одржани на 25 април годинава изнесе на виделина […]