Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

ЕБОР, ЕУ, Австрија и локалните партнерски банки донираат дрва за позелено Скопје

  ЕУ и Австрија поддржуваат регионална кампања за натамошно промовирање на енергетска ефикасност во Северна Македонија ЕБОР, ЕУ, Австрија и локалните партнерски банки донираат дрва за да ги обележат резултатите од ГЕФФ Програмата во Северна Македонија Програмата за енергетска ефикасност на ЕБОР, до сега поддржа 2.500 домаќинства во Северна Македонија Домаќинствата добија грант од ЕУ, до 20% од […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Отстранетите дрва ќе бидат заменети со нови и ќе се зачува целиот дрворед на „Орце Николов“

  Во целост го разбираме најавениот протест на граѓаните по повод сечењето на дрвата на улицата „Орце Николов“ и потполно го поддржуваме правото на слобода на говор и изразување, се наведува во денешното соопштение на Општина Центар. Во однос на барањата упатени до Општина Центар од организаторите на протестот, „Зелен хуман град“, сакаме да разјасниме […]