Вести Македонија Ударни вести

За 55% намален бројот на жртви во сообраќајни несреќи во октомври

  Бројот на жртви на сообраќајниците во октомври 2021 е за 55 отсто помал од бројот на жртви во октомври 2020, соопштија денеска портпаролот на МВР Тони Ангеловски и претседателката на РСБСП Гордана Кожувароска на одбележувањето на 15 ноември-Светскиот ден за сеќавање на жртвите од сообраќајни несреќи.     „Им благодарам на мнозинството граѓани кои […]

Вести Македонија Ударни вести

Бидете внимателни во сообраќајот, да спасиме животи! – Заедничка акција на МВР и РСБСП

Заедничка акција на МВР и РСБСП: Бидете внимателни во сообраќајот, да спасиме животи! Како последица на непочитувањето на правилата и прописите во сообраќајот, изминатата 2020 година во Република Северна Македонија, 125 лица го загубија животот во сообраќајни незгоди, а 5774 лица се повредени. Статистиката потврдува дека најголем број од сообраќајните незгоди со фатални последици се […]

Вести Македонија Ударни вести

РСБСП: Во 2020 година – 125 лица загинале во сообраќајни незгоди

  Сообраќајните незгоди се сериозен општествен проблем на сите современи општества вклучително и на Република Северна Македонија. Динамиката на живеење и  континуираниот раст на бројот на возачи и бројот на возила придонесува за раст на бројот на  загинати и повредени лица во сообраќајни незгоди на светско ниво. Според статистиката на СЗО годишно на светско ниво […]