Вести Македонија Ударни вести

Џафери на средба со новоименуваната амбасадорка на Србија, Невена Јовановиќ

  Денес Претседателот на Собранието на РС Македонија, Талат Џафери оствари работна средба со новоименуваната амбасадорка на Република Србија во Република Северна Македонија, Н.Е. Невена Јовановиќ.     Претседателот Џафери, посакувајќи и успешен амбасадорски мандат и пријатен престој во нашата држава, ја запозна амбасадорката со тековните активности на Собранието, активностите на планот на интеграцијата на […]