Вести Македонија Ударни вести

На Задушница ќе сообраќаат дополнителен број возила на линиите 59, 59А и 59Б

  Поради верскиот празник Задушница, утре петок (4.ноември) и во сабота (5.ноември), на редовните линии 59 (Карпош3 – Кучевишка бара – Гробишта Бутел), 59А (Ново Лисиче – Гробишта Бутел) и 59Б (Кисела Вода – Гробишта Бутел) ќе сообраќаат дополнителен број автобуси, информираат од ЈСП.   ВОЗЕН РЕД во петок (4.11.2022 год)  Линија 59 Од Карпош […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈСП со дополнителен број автобуси за верскиот празник Задушница

  Поради верскиот празник Задушница, утре, 05.ноември и во сабота 06.ноември, на линиите 59 (Карпош3-Кучевишка бара-Гробишта Бутел), 59А (Ново Лисиче-Гробишта Бутел) и 59Б (Кисела Вода-Гробишта Бутел) ќе сообраќаат дополнителен број автобуси, информираат од ЈСП.   ВОЗЕН РЕД во петок (05.11.2021 год)  Дополнителни автобуси (термини) на линија 59 Од Карпош: 9 ч, 10.30 ч, 12 ч, 13.30 […]

Вести Македонија Ударни вести

Посебен сообраќаен режим за верскиот празник Задушница

  Поради  верскиот празник Задушница, денес и утре во периодот од 06.00 до 16.00 часот на гробиштата во Бутел, Камник и во Ѓорче Петров, каде се очекува зголемен интензитет на сообраќајот, од страна на Одделението за безбедност на патниот сообраќај, ќе бидат преземени посебни мерки за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот во посочените реони. […]